Tandartspraktijk Wiersema - Westerbork

"Een heel groot zonnepaneel met een gebouw eronder": zo omschrijft Edwin Wiersema (Rotterdam, 1956) zijn nieuwe praktijk in Westerbork. En dan niet zomaar in een nieuw pand, maar in een energieneutraal gebouw dat misschien wel Europa's meest duurzame tandartspraktijk mag worden genoemd. Hij werd daarbij geholpen door interieurontwerper Herman Jacobs uit Deventer, die niet alleen voor de inrichting tekende, maar ook in de materiaalkeuze maximaal rekening hield met Wiersema's idee├źn. Een deel van de gesloopte materialen is hergebruikt in de nieuwbouw, waarin zowel binnen als buiten van zeer vooruitstrevende technieken gebruik wordt gemaakt.
"De bouw heeft al met al een vol jaar geduurd, van bouwvak tot bouwvak. Herman Jacobs was de regisseur die alles in de gaten hield. Hij heeft een scherp oog en mist geen enkel detail. Verder was het natuurlijk ook wel handig dat we allebei vanaf nul konden beginnen en geen rekening hoefden te houden met bestaande obstakels, maar al onze wensen erin konden stoppen. Zo kreeg Herman alle ruimte om logische looplijnen binnen een effici├źnte routing te realiseren."

Het ontwerp:

Herman Jacobs Design
Ontwerp en inrichting

Herman Jacobs Design is al meer dan 25 jaar actief in het ontwerpen en inrichten van interieurs voor tandartspraktijken, kantoor- of winkelruimtes. We luisteren naar uw wensen en eisen en vertalen deze in een inspirerende leef- en werkomgeving waarin u en uw medewerkers er optimaal presteren, van het interieur van een tandartspraktijk tot de inrichting van een kantoor- of winkelruimte. De kwaliteit van de routing en de stilering garandeert een perfect evenwicht tussen dagelijks werkplezier en consequente logistiek. Die combinatie, daarin ligt onze kracht.
lees verder...